Președintele executiv PMP, Eugen Tomac, la Timișoara: „Liviu Dragnea nu se mai trezeşte din beţia puterii”

Președintele executiv PMP, Eugen Tomac, la Timișoara: „Liviu Dragnea nu se mai trezeşte din beţia puterii”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Declarații acide la Timișoara din partea președintelui executiv al PMP, Eugen Tomac către PSD și Liviu Dragnea. Mai exact, Tomac spune că PSD este incapabil să guverneze și că în loc să ofere soluții pentru dezvoltarea țării, oferă… criză politică.

„Probabil românii se vor obișnui cu acest comportament de partid incapabil să guverneze cum este PSD, cel care din șase în șase luni ne oferă în loc de soluții de dezvoltare a țării criză politică. Observăm că Liviu Dragnea nu se mai trezeşte din beţia puterii şi crede că instituţiile statului sunt nişte anexe ale partidului şi trebuie ca acestea să răspundă 24 de ore din 24 la comenzile sale. PSD prin această nouă criză pe care a generat-o şi-a pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier. Un partid care nu înţelege că după orice competiţie electorală îşi deleagă cei mai buni oameni pe care consideră că îi are în fruntea unor instituţii fundamentale ale statului, înseamnă că nu înţelege care este misiunea unui partid politic într-o societate democratică (…). Constatăm că PSD moşteneşte cu multă iscusinţă  toate practicile proaste pe care şi le-a păstrat de la partidul mamă, partidul comunist, de acolo îşi trag seva. Faptul că într-un an, PSD şi-a dat jos propriile guverne, obligă restul clasei politice să se gândească cu mai multă maturitate și responsabilitate la viitorul României”, a spus președintele executive al PMP, Eugen Tomac.

Tomac mai este de părere că președintele României, Klaus Iohannis ar trebui să analizeze ce propunere acceptă ca și premier. “Credem că președintele va trebui să analizeze cu multă luciditate cui îi mai încredințează mandatul de prim ministru al Guvernului României și nu ar trebui să se teamă de declarațiile bolnăvicioase ale liderilor PSD care deja  au trecut la amenințări. Bolşevicii şi-au pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier şi credem că actualele partide de opoziţie sunt îndreptăţite să încerce să creeze o nouă coaliţie în Parlament, care să susţină un guvern capabil să guverneze în interesul tuturor cetăţenilor acestei ţări, iar PSD i-ar sta bine o perioadă şi în opoziţie”, a mai spus Tomac.

Președintele PMP Timiș, deputatul Cornel Sămărtinean crede că aceste schimbări de Guvern aduc numai lucruri negative. “Nu pot decât să trag din nou un semnal de alarmă vizavi de haosul în care PSD ne duce, prin aceste schimbări succesive de guverne din şase în şase luni, la care nu putem să ne așteptăm decât la lucruri negative. (…) Toate aceste lucruri mă fac să cred că vom intra din nou într-un haos al schimbărilor şi al luptelor interne din interiorul PSD, lucru care ne va aduce un mare dezavantaj”, a spus deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean.

PMP va participa la consultările cu președintele României, Klaus Iohannis, de mâine, de la Palatul Cotroceni și va propune un premier, însă Tomac nu a spus cine este persoana propusă.