Președintele CJT: „Companiile din sectorul deșeurilor care operează în Timiș încalcă drepturile cetățenilor”

Președintele CJT: „Companiile din sectorul deșeurilor care operează în Timiș încalcă drepturile cetățenilor”

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș, ca parte a Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, solicită tuturor celor implicați în activitatea de colectare a gunoaielor din zonele Jimbolia, Deta, Făget să își respecte angajamentele față de populație.

Serviciile de colectare a gunoaielor funcționează în cele trei zone defectuos de ceva vreme, lucru inacceptabil pentru noi și deja de nesuportat pentru populație. De aceea, solicit tuturor consiliilor locale să pună în aplicare decizia ADI de reziliere a contractelor cu SC Brai Cata SRL, care colectează deșeurile de la populație din 2017, pentru că serviciile oferite nu mai respectă angajamentele luate la data semnării contractului, în urma desfășurării unei licitații publice. Populația nu are nicio vină că societatea și-a asumat angajamente nesustenabile, iar primăriile trebuie să înțelegă la rândul lor că trebuie să se solidarizeze și să ia măsuri de urgență pentru a ieși din acest impas. La rândul său, societatea care operează stațiile de transfer nu se poate deroga de responsabilitate și să refuze să mai primească deșeurile în stații deoarece are obligație contractuală de a asigura exploatarea în regim de continuitate și permanență a activității serviciului. Atrag atenția tuturor celor implicați că cetățenii județului au ajuns la capătul răbdării și baricadarea în spatele unor hârtii și chichițe avocățești nu îi va scăpa de furia oamenilor”, transmite președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Pentru rezilierea unui contract cu un operator, decizia trebuie luată în Adunarea Generală a ADI Deșeuri, după care aprobată în toate consiliile locale din zona respectivă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *