Președintele CJT, Călin Dobra:”Timișoara trebuie să aibă un stadion nou și modern”

Președintele CJT, Călin Dobra:”Timișoara trebuie să aibă un stadion nou și modern”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Preşedintele CJT, Călin Dobra rămâne ferm în ceea ce privește demolarea stadionului “Dan Păltinișanu” și construirea unui nou stadion. Actuala arenă este in stare avansată de degradare, iar liderul CJT spune că nu se merită o reabilitare a acestuia, ci trebuie construit unul nou. Deocamdată nu a găsit surse de finanțare pentru un nou stadion, insă dă asigurări că acest nou obiectiv este pe lista sa de priorități.

”Reafirm cu toată tăria angajamentul de a construi un stadion nou pe locul “bătrânului” Dan Păltinișanu. Ca proprietar, Consiliul Județean Timiș va demara un proiect integrat în cadrul căruia va fi stipulat în mod clar faptul că demolarea și noua construcție vor fi în același pachet, iar licitația va fi lansată pe aceste coordonate, adică demolarea va fi doar o etapă din construcția stadionului.

Potrivit raportului de evaluare pe care l-am solicitat, starea de degradare a tribunelor este avansată, așa cum se poate observa cu ochiul liber, și nu ne putem asuma riscul de a pune în pericol siguranța spectatorilor. În plus, nu ne permitem să alocăm milioane de euro pentru o eventuală “cosmetizare”, iar intenția mea este de a avea o arenă nouă, modernă și multifuncțională, ca în țările civilizate.

Sunt exemple, chiar la noi în țară, unde societatea regreta nostalgic fosta arenă, și pot înțelege acest aspect, dar la fel de bine cred că poate observa toată lumea cât de mulțumiți de rezultat sunt cetățenii comunităților respective.

Nu vreau să intru în polemici și discuții sterile şi vin în fața dumneavoastră cu o propunereclară și asumată: stadion nou pe amplasamentul actualei arene.

Voi, cetățenii, veți putea evalua foarte curând cine produce doar circ – sunt aceeași demagogi care nu au făcut nimic pentru județ, au lansat doar jigniri și s-au opus din răsputeri tuturor proiectelor – și cine chiar dorește să dea o altă dimensiune județului nostru, rămas în urma altora tocmai din cauza dezbinării promovată de ani de zile.

Vom construi în Timiş un stadion nou, o maternitate nouă, centura Timișoarei, un spital regional. Vă asigur de acest lucru!”, a transmis președintele CJT, Călin Dobra.