Președintele CJ Timiș cere Ministerului Sănătății regândirea strategiei de combatere a coronavirusului

Președintele CJ Timiș cere Ministerului Sănătății regândirea strategiei de combatere a coronavirusului

- in Administratie, Locale, Sanatate, Stiri
0

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra face apel către Ministerul Sănătății ca toate cadrele medicale să fie testate de urgență de coronavirus. De asemenea, Dobra nu vrea ca Timișoara și Timișul să ajungă în situația altor locuri din țară unde personalul medical s-a îmbolnăvit pe capete de coronavirus. De aceea el cere regandirea strategiei de combatere a infecțiilor.

Aproape 200 de cadre medicale au fost infectate până acum în România. Iar cifrele cresc continuu!
Îmbolnăvirea tot mai multor specialiști, care luptă în prima linie, cu și așa puținele arme pe care le au la dispoziție, m-a determinat să fac un APEL PUBLIC către Ministerul Sănătății, de regândire a strategiei de combatere a infectărilor, prin TESTAREA DE URGENȚĂ a tuturor celor care sunt atât de expuși.
Cadrele medicale nu lucrează după protocoale clare, își fac meseria în stres, cu echipamente raționalizate sau neadecvate.
Fără protejarea și testarea celor din sistemul sanitar, România riscă să fie îngenuncheată rapid în războiul cu un inamic invizibil, dar extrem de puternic.
Nu vreau ca Timișoara și Timișul să ajungă în situația altor locuri din țară, unde virusul se răspândește în rândurile cadrelor medicale, iar spitalele ajung să fie blocate și să nu-și mai poată îndeplini funcțiile esențiale în această perioadă critică.
Solicit, pe această cale, Ministerului Sănătății să înceapă imediat testarea personalului medical, cu PRIORITATE ZERO acordată spitalelor în care s-au înregistrat cazuri de infectare sau în care se tratează deja pacienți infectați cu noul coronavirus.
În loc de fantezii precum testarea întregii populații a Bucureștiului (aproape 2 milioane de oameni!), să ne concentrăm ÎN PRINCIPAL pe cei care sunt în luptă directă cu boala și care prezintă risc sporit de infectare!“, scrie președintele CJT, Călin Dobra pe pagina sa de Facebook.