Presedintele CJ Timis, Calin Dobra apel catre toti liderii politici din Timis

Presedintele CJ Timis, Calin Dobra apel catre toti liderii politici din Timis

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Președintele CJT, Călin Dobra îi îndeamnă pe toți liderii politici din județ să protesteze față oprirea finanțărilor prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Acest apel vine după ce premierul desemnat Ludovic Orban le-ar fi transmis primarilor să uite de Fondul de Dezvoltare și Investiții pentru că nu există resurse.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, fac un apel public către toți liderii politici din Timiș să protesteze față de oprirea finanțărilor prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Nici nu și-a trecut Cabinetul de Parlament și domnul Ludovic Orban și-a făcut deja un plan în ceea ce privește tăierile. Primii loviți sunt primarii și cetățenii din mediul rural. Deși s-au primit asigurări că nu se va trece la niciun fel de tăieri, iată că premierul desemnat le-a transmis senin primarilor că va desființa Fondul de Dezvoltare și Investiții. Anunțul este unul îngrijorător în condițiile în care sute de proiecte au fost deja selectate pentru finanțare, iar mulți primari, din toate partidele politice, așteaptă începerea lucrărilor”, transmite președintele CJT, Călin Dobra.

Dobra spune că la nivelul județului Timiș primarii au depus 120 de proiecte de investiții care urmau să fie finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții și că pentru toate există finanțare.

Oprirea acestui program reprezintă un gest de iresponsabilitate politică, care îi afectează, în mod unitar, pe primarii din toate partidele și care lovește, în special, în comunitățile din mediul rural, acolo unde capacitățile de finanțare pentru lucrările de interes public sunt mai reduse. Știu că este campanie electorală, dar haideți să dăm dovadă de responsabilitate în fața oamenilor, în fața comunității locale și să le cerem împreună celor care vor să preia guvernarea să nu își bată joc de viitorul nostru. Și dacă nu vă pasă de viitorul timișenilor, măcar gândiți-vă dacă veți putea să îi priviți în ochi pe primarii dumneavoastră, după o asemenea decizie”, mai transmite Dobra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *