Presedintele CJ Timis, Alin Nica a cerut si nu a primit argumente solide pentru carantinarea Timisoarei

Presedintele CJ Timis, Alin Nica a cerut si nu a primit argumente solide pentru carantinarea Timisoarei

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

După ce Dominic Fritz și prefectul Zoltan Nemeth au tot vorbit despre creșterea numărului de infectări cu coronavirus și despre carantinarea Timișoarei, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica iese la atac. Liberalul nu este de acord cu carantinarea orașului. Nica spune că a solicitat date pe baza cărora se încearcă instituirea carantinei. Nu le-a primit…

De asemenea, Nica spune că dacă Dominic Fritz decide să forțeze carantinarea Timișoarei atunci să și adopte câteva măsuri.

Nu sunt de acord cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timișoara și a zonei periurbane. În cadrul discuțiilor de astăzi cu șeful DSU Raed Arafat, cu directorul DSP Timiș și cu primarul Timișoarei am solicitat cifrele, datele și previziunile pe baza cărora se încearcă instituirea carantinei. Până în momentul de față nu am primit argumente solide astfel că decizia mea este împotriva unei carantine formale, lipsite de eficiență. Dincolo de respectarea distanțării sociale și a normelor de igienă, Timișoara are nevoie de vaccinuri, de o informare corectă și responsabilă a locuitorilor și o abordare care să vizeze deopotrivă sectorul medical, pe cel economic și pe cel al educației. Dacă totuși decizia primarului Timișoarei este de a forța carantina, atunci atrag atenția asupra necesității adoptării în paralel a următoarelor măsuri:

– libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate și pentru cele care au făcut deja boala;
– sprijin financiar compensatoriu de urgență pentru operatorii economici afectați;
– alocarea de către Ministerul Sănătății a unui număr suplimentar de vaccinuri.

În toamna anului trecut, la o rată de infectare comparabilă sau chiar mai mică dacă luam în considere faptul că au fost introduse în calcul și focarele, a fost solicitată carantina pentru Timișoara și a fost respinsă. Închei cu o întrebare retorică: ce s-a schimbat de atunci?”, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *