Președintele ARA, la o întâlnire despre viitorul sectorului de apă și canalizare din România

Președintele ARA, la o întâlnire despre viitorul sectorului de apă și canalizare din România

- in Locale, Social, Stiri
0

Sub patronajul Asociației Române a Apei, la invitația directorului Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu, a avut loc la Runcu un eveniment foarte important, cu privire la viitorul sectorului apă și canalizare.

Astfel, Ilie Vlaicu, președintele ARA și directorul Aquatim, s-a întâlnit cu managerii marilor operatori de servicii de apă și canalizare din țară, pentru a discuta și analiza cele mai bune soluții de dezvoltare a sectorului în cauză, prin atragerea de fonduri ale Uniunii Europene.

La întâlnirea de la Runcu, alături de directorii operatorilor regionali, au fost prezenți importanți factori decizionali ai Autorității de Management pentru POIM din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Directorul general al Autorității de Management, Oana Marie Arat, a susținut, în cadrul întâlnirii ARA din Gorj, importanța implicării în atragerea fondurilor UE: “Fondurile dedicate sectorului de apă și canalizare din România sunt șansa unei dezvoltări rapide și sustenabile, astfel încât este important ca operatorii regionali să alcătuiască proiecte viabile, realiste, să urmărească realizarea lucrărilor ce va conduce la o creștere a calității serviciilor oferite.”.

Președintele ARA, Ilie Vlaicu, a apreciat public activitatea Aparegio drept una de excepție, în condițiile în care tariful practicat este unul dintre cele mai scăzute din România, iar ecuația economică regională nu este una tocmai favorabilă. “Cu toate acestea, Aparegio reușește să facă performanță și să atragă fonduri nerambursabile pentru proiectele sale de investiții”, a spus liderul Asociației Române a Apei.

Agenda întâlnirii de la Runcu a vizat proiectele de dezvoltare ale operatorilor din Timișoara, Craiova, Pitești, Sibiu, Drobeta Turnu Severin, Alexandria, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Deva, Petroșani, Călărași și Târgoviște. Directorii prezenți au detaliat, în cadrul discuțiilor, atât problemele apărute, cât și soluțiile găsite de către fiecare echipă în parte.

Scopul întâlnirii ARA a fost atins, odată ce reprezentanții Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene au aflat, direct și concret, realitatea din teren, oferind, pe loc, soluții pentru depășirea problemelor inerente care decurg dintr-o activitate atât de complexă“, a informat Aquatim.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *