Președintele ADID Timiș, Cristian Moș: Centre de colectare cu aport voluntar sunt o mare necesitate pentru județ

Președintele ADID Timiș, Cristian Moș: Centre de colectare cu aport voluntar sunt o mare necesitate pentru județ

Vicepreședintele USR al Consiliului Județean Timiș și președintele ADID Timiș, Cristian Moș anunță că se pregătește să depună cererile de finanțare pentru CAV-urile (centre de colectare cu aport voluntar) județului Timiș, prin PNRR – Componenta Managementul Deșeurilor. Conform președintelui ADID Timiș, Cristian Moș vor fi înființate zece CAV-uri mici și medii în valoare de 588 milioane de euro, iar perioada de implementare nu poate depăși 30 septembrie 2024.
Centre de colectare cu aport voluntar (CAV-urile) sunt o mare necesitate pentru Timiș, iar prin Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor, ne-am asumat că vom înființa opt; am făcut asta pe vremea când încă nu existau fonduri speciale destinate pentru aceste centre. Din fericire acum, datorită Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta Managementul Deșeurilor, putem accesa fondurile necesare pentru realizarea CAV-urilor, așa că ne-am propus să obținem finanțare pentru 10, în loc de cele 8 asumate inițial. Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate înființării de CAV-uri mici și medii este de 587.860.000 Euro. Și, având în vedere că perioada de implementare a proiectului nu poate depăși data de 30 septembrie 2024, asta înseamnă că dacă ne sunt aprobate toate cele 10 CAV-uri atunci Timișul are toate șansele să devină curând cel mai curat județ așa cum ne propus“, spune Cristian Moș.
Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată pentru următoarele tipuri de deșeuri:
– deșeurile menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale.
– fluxurile speciale de deșeuri: deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *