Preoții în misiune la bolnavii de la Clinica de Oncologie Timișoara

Preoții în misiune la bolnavii de la Clinica de Oncologie Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

De un sfert de veac, Arhiepiscopia Timişoarei, prin Sectorul social-filantropic și prin preoții misionari, desfășoară multiple activități în domeniul asistenței religioase în spitale, oferind servicii rezidențiale, atât pentru copii, cât și pentru vârstnici. Clericii au misiunea de a fi alături față de cei care trec prin perioade dificile, asigurând asistenţa religioasă pentru bolnavii internaţi care fac tratamente sau care urmează să fie operaţi.

În acest sens, la Clinica de Oncologie Medicală din Timişoara, în fiecare zi de miercuri, se săvârşeşte Taina Sfântului Maslu. În aceste zile din preajma marelui praznic al Învierii Domnului, părintele Constantin Oliviu Crişan – responsabilul din partea Arhiepiscopiei Timişoarei cu spitalul oncologic – împreună cu preoții Iulian Cosma și Alin Cristian Scridon s-au rugat pentru cadrele medicale și pacienții spitalului.

După săvârșirea Sfintei Taine, părintele Constantin Oliviu Crișan a intrat în saloanele Clinicii de Oncologie Medicală, oferind celor bolnavi pachete cu diferite alimente, cărţi de rugăciuni și iconiţe.