Preoți din Timișoara le-au oferit bolnavilor de cancer alimente, înainte de Paște

Preoți din Timișoara le-au oferit bolnavilor de cancer alimente, înainte de Paște

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Mai mulți preoți din Timișoara le-au adus bolnavilor de cancer internați în Clinica de Oncologie Medicală a Spitalului Municipal un strop de fericire, înainte de sărbătorile pascale. Pacienții au primit alimente, cărți de rugăciuni și iconițe, care au fost cumpărate în urma unor donații făcute de credincioși din oraș.

“Prin solidaritatea unor credincioşi, care au dorit să se implice material în ajutorarea aproapelui, în ziua de miercuri, după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, în prezenţa părintelui Ciprian Ionel Cristea de la Parohia Ghiroda Veche, dar şi a mai multor teologi au fost împărţite, în saloanele spitalului oncologic, pachete cu diferite alimente, cărţi de rugăciuni și iconiţe. Tuturor pacienților, li s-au transmis urări de sănătate și un praznic cu multe bucurii și plin de lumină”, transmite Mitropolia Banatului.

De mai bine de 25 de ani, Arhiepiscopia Timișoarei, prin preoți misionari oferă asistență religioasă în spitale. Astfel, în fiecare zi de miercuri, la Clinica de Oncologie Medicală are loc un maslu.

“Scopul preoţilor prezenți în spitale este în primul rând de a fi alături de cei care trec prin perioade dificile, asigurând asistenţa religioasă pentru bolnavii internaţi care fac tratamente sau care urmează să fie operaţi. Lucrarea preotului, are drept scop alinarea suferinţei, însă vizează şi pastoraţia familiilor celor bolnavi”, explică reprezentanții Mitropoliei Banatului.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *