Premiu după premiu pentru studenții UVT de la Drept

Premiu după premiu pentru studenții UVT de la Drept

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Rezultatele obținute de studenții Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara la concursurile studențești naționale și internaționale organizate în anul universitar 2015-2016 au fost marcate public printr-un eveniment special.

Cu această ocazie, au fost premiați studenții care au participat la ediția 2016 a Hexagonului Facultăților de Drept, prestigios concurs studențesc național organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, „Al. I. Cuza” Iași, „Lucian Blaga” Sibiu, ale Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, în cadrul căruia au ocupat locul III în clasamentul general.

Totodată, au fost premiați studenții care au participat la fazele finale ale concursurilor studențești internaționale. Unul dintre acestea este Telders International Law Moot Court Competition 2016, prestigios concurs științific studențesc de drept internațional public, organizat de către Universitatea din Leiden, în cadrul căruia au obținut premiul pentru cel mai bun memoriu pentru reclamant, au ocupat locul 5 în clasamentul reclamanților și locul 8 în clasamentul final general al competiției. O altă competiție internațională unde studenții UVT s-au remarcat a fost Central and Eastern European Moot Court Competition 2016, concurs studențesc de dreptul Uniunii Europene organizat de către British Law Center, cu susținere din partea instituțiilor Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance. Aici, studenții UVT s-au calificat în faza semifinală a competiției și au obținut premiul pentru cel mai bun pledant din rundele orale ale concursului.

„Competițiile sunt absolut necesare pentru studenți. Le dezvoltă abilități și ambiții utile la locul de muncă, dar și în alte aspecte ale vieții. Trebuie spus că performanța este una constantă în numeroase concursuri naționale și internaționale atât pentru studenții de la Drept, cât și în cazul celorlalte specializări. Îi încurajăm să se implice în astfel de activități, ele fiind o componentă importantă a procesului de predare-învățare la Universitatea de Vest”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *