Premierul Mihai Tudose, revoltat că peste 150 de localități din Timiș nu au curent: “Cei de la Enel sunt îngrozitori”

Premierul Mihai Tudose, revoltat că peste 150 de localități din Timiș nu au curent: “Cei de la Enel sunt îngrozitori”

- in Locale, Slider, Stiri
0

Ministrul de Interne, Carmen Dan, precum și premierul Mihai Tudose s-au aflat, astăzi, la Timișoara, pentru a participa la ședința Comandamentului pentru Situații de Urgență, dar și pentru a vizita pacienții internați la Spitalul Județean Timișoara, răniți în timpul furtunii care a făcut ravagii în județul Timiș, ieri.

La finalul ședinței, Mihai Tudose a afirmat că este mulțumit de “mobilizarea exemplară” din ultimele două zile a pompierilor, medicilor, dar i-a criticat pe cei de la Enel, precizând că sunt “îngrozitori”. “Nu se poate aşa ceva. Şi astăzi încercau să ne explice că ei fac tot ce pot, dar mai durează câteva zile. (…) Probleme mari sunt cu repunerea sub tensiune a localităţilor. Am văzut la Enel că avea un tabel care spunea că sunt 28 de localităţi afectate. Nu ştiu ce înţeleg ei prin localităţi, că eu înţeleg fiecare sat, sunt 154 de sate în Timiş care astăzi nu sunt alimentate, ceea ce este înfiorător. Nu e curent la şcoală, nu e curent la spital, la dispensarele din localităţi, în multe dintre localităţi lipsa energiei electrice atrage şi lipsa de alimentare cu apă potabilă, pentru că nu merg pompele”, a afirmat Mihai Tudose.

De asemenea, și Nicolae Robu a criticat Enel, însă a precizat că vinovați nu sunt șefii locali, ci cei de la București, care nu alocă fonduri pentru investiții, astfel că la Timișoara sunt multe întreruperi de curent. “Am punctat că nu e vorba despre liderii locali Enel, cei locali sunt oameni care își fac treaba, cu care cooperăm foarte bine. Enel nu a făcut în termen de investiții ceea ce ar fi trebuit să facă și asta explică incapacitatea companiei de a remedia rapid defecțiunile și, pe deasupra, multele întreruperi care au loc în municipiul Timișoara. Nu suntem pe vârf de munte, avem iluminatul întrerupt în fiecare seară în oraș”, a explicat Nicolae Robu.