Premierul Grindeanu: “Este nevoie în Timișoara de un Muzeu al Revoluției”. Ce se întâmplă cu garnizoana din Piața Libertății

Premierul Grindeanu: “Este nevoie în Timișoara de un Muzeu al Revoluției”. Ce se întâmplă cu garnizoana din Piața Libertății

Sorin Grindeanu își dorește ca la Timișoara să fie realizat un Muzeu al Revoluției, dar nu știe unde va fi construit. Sâmbătă, 18 martie, într-o conferință de presă organizată la sediul Consiliului Județean Timiș, premierul României a explicat că Ministerul Apărării este dispus să retransmită clădirea garnizoanei autorităților județene.

“Nu este o problemă din punctul de vedere al Ministerului Apărării de a transfera din nou această clădire (n.r. garnizoana) către autoritățile publice locale. Este nevoie în Timișoara de un Muzeu al Revoluției, normal, este un eveniment care ne-a marcat nu doar nouă, timișorenilor, viața, ci tuturor românilor. Eu aștept, dincolo de vorbe, să se întâmple anumite lucruri. Ministerul Apărării nu are niciun fel de problemă în a retransmite această clădire către consiliul județean. Că va fi acolo Muzeul Revoluției, că va fi în altă parte, că consiliul județean vine cu un alt proiect, e treaba autorităților publice locale, a afirmat Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a ținut să intervină pentru a adăuga că am susținut ca o mare parte din activele care nu mai sunt folosite de Ministerul Apărării să fie transferate autorităților locale. Acum nu mai sunt la fel de convins, pentru că o mare parte din active la fel cum erau la Ministerul Apărării nefolosite, așa sunt și acum, după ce au fost transferate la autoritățile locale. Ar trebui ca Ministerul Apărării să studieze înainte cu atenție ce proiect vrea să facă autoritatea locală în clădirea transferată”.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *