Premierea celor 140 de olimpici din Timiș a avut loc la Colegiul Ion Vidu

Premierea celor 140 de olimpici din Timiș a avut loc la Colegiul Ion Vidu

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Miercuri, 5 iunie, în sala festivă a Liceului de Artă Ion Vidu din Timişoara, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, mitropolitul Banatului, au fost premiați 140 cei mai buni  elevi olimpici ai județului Timiș, care au obținut premii  la olimpiadele naționale şi internaţionale din anul școlar 2018-2019.

Aceștia au primit diplomele de cinstire împreună cu diverse sume de bani, conform premiului obținut, respectiv 4 premii internaţionale, 24 premii I, 23 premii II, 26 premii III și 63 de menţiuni  de la olimpiadele naţionale.

Elevii premianţi au fost însoțiți de profesorii ce i-au pregătit, întrucât și ei au fost răsplătiți cu un premiu financiar, dat fiind că au contribuit în mod evident la performanța elevului.

Valoarea premiilor ce se vor acorda este de 156.000 lei, bani ce provin de la Consiliul Judeţean Timiş, dar cu o completare importantă de la Arhiepiscopia Timişoarei.

Cu acest prilej, prof. Aura Danielescu, inspectorul șef al ISJ Timiș, a ținut un discurs emoționant, prin care și-a exprimat recunoștința pentru elevii premianți și pentru profesorii lor. În final i-a îndemnat să rămână aici în țară, pentru a ridica învățământul românesc la nivelul înalt pe care ni-l dorim cu toții.

Nu e ușor să premiem în fiecare an elevii excelenți. Fără Mitropolia Banatului, ISJ Timiș, care este lider de parteneriat, nu ar fi putut duce la bun sfârșit acest proiect, foarte important pentru învățământul județean timișean. Mitropolia este sufletul și organizează alături de noi Maratonul Inteligenței. Astăzi, este și Ziua învățătorului din România – dascălul care de la clasele mici până la cele mari pune bazele învățării copilului. Gheorghe Lazăr – întemeietorul învăţământului modern românesc a cărui zi de naștere o omagiem astăzi (n. 5 iun. 1779-m. 17 sept. 1823), a pus bazele primei școli. În 1818 a înființat la București prima școală cu predare în limba română Școala de la Sfântul Sava. Noi, azi, ne-am gândit să venim în fața dumneavoastră să ne înclinăm în fața valorii colegilor noștri – dascăli. Voi sunteți eticheta care apare pe județul nostru și vouă vă mulțumim pentru rezultatele bune obținute. Suntem siguri că veți munci în continuare și ne dorim din tot sufletul ca voi să rămâneți aici în țară ca  învățământul din România să ajungă la nivelul pe care ni-l dorim cu toții și să nu aveți nicio clipă gândul de a părăsi țara”, a declarat prof. Aura Danielescu, inspectorul șef al ISJ Timiș.

Adrian Negoiță, șeful Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Județean Timiș, a promis că la anul recunoașterea financiară acordată elevilor și profesorilor va fi mai mare sau măcar dublată.

Gh. M.