Premieră! Ziua tatălui marcată la Școala nr. 2 din Timișoara

Premieră! Ziua tatălui marcată la Școala nr. 2 din Timișoara

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Ziua tatălui 2018 a fost marcată la Școala nr. 2 din Timișoara, vineri 11 mai, cu prilejul Zilei internaționale a familiei. La eveniment au participat mai mulți tați. În mod inedit intrarea lor în scoală a avut loc pe sub un pod făcut de mâinile copiilor.

E o manifestare dedicată familiei, așadar participă și părinții, în acest caz, tăticii. Am observat că de obicei mămicile sunt chemate la toate activitățile. De aceea m-am gândit să îi implicăm și pe tătici. La o ședință cu părinții am promovat această idée. Ne-am gândit că ar fi un lucru extraordinar să îi sărbătorim pe tătici. Așadar, poate vom fi deschizători de drumuri și un exemplu pentru alte școli”, a spus Ermina Oprican, profesoara care a avut ideea organizării acestei manifestări inedite.

În data de 15 mai a fiecărui an, se marchează Ziua internațională a familiei, iar cu acest prilej, Școala nr. 2 organizează o serie de manifestări dedicate familiei, unde participă elevii, alături de părinții lor. Activitatea de, vineri, a fost dedicată Zilei tatălui și este o premieră. Prin toate aceste evenimente dorim să readucem aminte societății cât de importantă este familie și educația copiilor”, a declarat prof. Ileana Crăciun, directorul adjunct al Școlii nr. 2. Printre altele, tăticii au participat la mai multe probe sportive, iar fetițele (minoretele) i-au susținut prin dans. Una dintre competiții a fost o întrecere prin alergare a tăticilor cu propriul copil în spate, pe o distanță scurtă.

Gh. M.