Premieră la Timișoara. A fost inaugurată prima stație de alimentare a mașinilor electrice de pe un aeroport din România

Premieră la Timișoara. A fost inaugurată prima stație de alimentare a mașinilor electrice de pe un aeroport din România

- in Actualitate, Locale, Slider, Social, Stiri
0

O nouă premieră pe Aeroportul Internațional Timișoara. Prima stație fast charging de alimentare a mașinilor electrice de pe un aeroport din România funcționează la Timișoara. Stația de încărcare electrică a fost inaugurată joi, 16 noiembrie, și se află în fața clădirii administrative, în apropierea stației RATT. Investiția este de 40.000 de euro și accesul este gratuit până în vara viitoare și ulterior se va introduce un sistem de tarifare pe minut.

Este prima stație fast charghing dintr-un aeroport din România. Începând de astăzi pasagerii aeroportului din Timișoara pot încărca rapid, în aproximativ jumătate de oră până la 80 la sută din capacitatea bateriei. (…). Prețul tehnologiei și bateriilor este într-o continuă scădere și ne așteptăm ca mașinile electrice să fie adoptate din ce în ce mai mult. Este un număr de telefon, clienții pot suna la acel număr, vor primi un card din partea angajaților aeroportului și apoi pot încărca destul de repede vehiculele electrice. Se pot încărca până la trei mașini simultan”, a declarat Marius Chiriac, director de Marketing și Inovare în cadrul Enel Energie.

Stația de încărcare oferă posibilitatea de a alimenta trei vehicule electrice simultan. În funcție de vehicul,  stația poate încărca 80la sută din baterie într-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele două linii de curent alternativ durata medie este de 3-4 ore.

“Considerăm că cererea pentru vehiculele electrice este în continuă creștere, de aceea am decis să amplasăm această stație de încărcare în incinta Aeroportului Internațional Timișoara. Acest serviciu  suplimentar oferit cu sprijinul Enel Energie, demonstrează grija și respectul pentru mediul înconjurător, dar și o viziune asupra viitorului și a mobilității urbane”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timişoara.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *