Premieră, la Teatrul Maghiar din Timișoara

Premieră, la Teatrul Maghiar din Timișoara

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Spectacolul ”Erendira&bună-sa” va avea premiera duminică, 12 noiembrie, cu două reprezentații, de la ora 18 și de la ora 20,30, în sala Studio a Teatrului Maghiar ”Csiky Gergely” din Timișoara.

Proiectul  reunește tineri actori din Timișoara, Cluj –Napoca, Turda și Arad (….).  Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet, Toamna patriarhului și Un domn foarte  bătrân, cu niște aripi uriașe, scrierile lui Márquez care ne-au inspirat, sunt doar pre-texte care le dau actorilor și personajelor lor prilejul să treacă linia subțire, continuu fluidă, dintre teatru și realitate. Spectacolul nostru pune în discuție condiția actorului tânăr și  puterea lui de a discerne între ficțiune și adevăr. Totodată, încercăm în acest spectacol să vorbim asumat și responsabil despre cele mai monstruoase forme despre abuz. Exploatarea sexuală a unei copile nu poate fi (doar) o poveste exotică sau o știre cu care tindem să ne obișnuim, dincolo de ficțiunea genială care ne-a inspirat, este o realitate atroce. Erendira&bună-sa este, așadar, teatru de explorare și experiment, teatru-școală și teatru- militant, însă, mai mult decât orice,  este un spectacol de teatru cu actori tineri”, spune Kocsardi Levente.

Erendira&bună-sa” este un spectacol produs de Asociația Culturală Arte-Factum. Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timișoara, al Consiliului Local și Primăriei Timișoara, al Casei de Cultură a Municipiului. Partener: Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” Timișoara.

 La 90 de ani de la nașterea lui Gabriel García Márquez,   Asociația Culturală Arte-Factum și regizorul Kocsárdi Levente aduc pe scenă un spectacol inspirat de câteva dintre cele mai  seducătoare povești ale scriitorului columbian laureat al Premiului Nobel pentru Literatură.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *