Premieră la Spitalul Județean Timișoara inspirata dupa un model american

Premieră la Spitalul Județean Timișoara inspirata dupa un model american

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

În parteneriat cu North Shore Salem Medical Center, Massachusetts SUA, Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara înregistrează încă o premieră națională.

Este vorba despre un proiect pilot în România, inspirat după modelul american, cu rezultate deosebite.În ultimele 6 luni personalul medical din cadrul Clinicii de Neurochirurgie, în colaborare cu specialiștii Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă au reușit să implementeze o ,,Anestezie Intensivă Mobilă,, care are rolul de a acordă asistență medicală și supraveghere pe secțiile de chirurgie, pacienților care au suferit intervenții chirurgicale. Proiectul de colaborare interdisciplinară a înregistrat rezultate deosebite, urmând că în perioada următoare să fie extins și în alte secții clinice ale spitalului. Au fost deja discuții cu Ministerul Sănătății în vederea unei dezvoltări la nivel național a acestui proiect numit TIM (Terapie Intensivă Mobilă) – a romanian conceptualization of an american critical model.

Prof. univ. dr. Dorel Săndesc este inițiatorul proiectului, alături de colegii din echipa de implementare a clinicii de ATI, conf. dr. Horia Pleș, șeful clinicii de Neurochirurgie, și prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brânzeu din Timișoara.