Premieră! La sfârșitul săptămânii viitoare are loc Festivalul Medieval al Castelului Huniade

Premieră! La sfârșitul săptămânii viitoare are loc Festivalul Medieval al Castelului Huniade

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Festivalul Medieval al Castelului Huniade va avea loc între 9-11 august, în Parcul Castelului, chiar în centrul Timișoarei.

Astfel, Timișoara este pusă în acest an pe harta orașelor ce găzduiesc festivaluri medievale de anvergură. Ordine cavalerești din trei țări își vor pune tabără în Parcul Castelului, meșteri din alte vremuri vor deschide ateliere de fierărit, ceramică, croitorie medievală, întreținerea armelor și armurilor, curelărie, prelucrare de pergament și hârtie. Jocurile uitate ale Evului Mediu vor fi organizate din nou, după multe secole, în Parcul Castelului, iar aromele Evului Mediu îi vor îmbăta pe cei care vor participa la concursurile de gătit.

“Bătălii epice cu arme reale vor dovedi din nou bravura spiritului și forța brațelor. Uitata bătălie de la Vadul Nisipurilor va reintra în legenda locului odată cu exploziva ei reconstituire, o ciocnire la care vor participa toți războinicii ordinelor cavalerești prezente la festival. Serile vor fi animate de concerte epice și de istorisiri ale mitologiilor narate la lumina jerbelor de foc“, transmit reprezentanții Muzeului Național al Banatului.