Premieră: ISU Timiș, sesizat să intervină la un accident printr-un dispozitiv automat instalat pe o mașină

Premieră: ISU Timiș, sesizat să intervină la un accident printr-un dispozitiv automat instalat pe o mașină

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Un apel mai deosebit a fost primit, astăzi, la 112, în premieră. Este vorba de un dispozitiv automat instalat pe o mașină implicată într-un accident petrecut în Timișoara, care a sunat singur la apelul de urgență.

Astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Banat” al județului Timiș a fost solicitat să intervină în premieră prin sistemul automat eCall la un accident rutier în Timișoara, pe strada Lalelelor. Dispeceratul ISU-SAJ a alocat echipaje de intervenție, fiind diminuat astfel timpul de răspuns“, explică reprezentanții ISU Timiș.

Sistemul eCall a fost implementat prima oară în Uniunea Europeană în Romania în anul 2013. Noul serviciu este funcţional din ianuarie 2013, în toată ţara, prin instalarea unui dispozitiv în maşină, care va apela numărul de urgenţă 112 atunci când autovehiculul este implicat într-un accident.

La momentul depistării de către dispozitivul eCall a implicării autovehiculului într-un accident grav, acesta iniţiază automat un apel de urgenţă la serviciul 112 la cel mai apropiat centru şi transmite coordonatele geografice exacte ale accidentului precum şi alte informaţii. În acelaşi timp, iniţierea unui apel eCall se va putea face şi manual, prin acţionarea unui buton.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *