Premiera in Timis! Primarul Flavius Rosu negociaza introducerea retelei de cabluri in subteran, la Sag

Premiera in Timis! Primarul Flavius Rosu negociaza introducerea retelei de cabluri in subteran, la Sag

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Omul care a schimbat radical față comunei Șag, în mai putin de patru ani, primarul Flavius Roșu este pe cale să înregistreze o premieră în Timiș. Comuna aflată la câțiva kilometri de Timișoara ar putea deveni prima  care ar introduce rețelele de cablu în subteran. Primarul a chemat la masa negocierilor operatorii de cablu de pe raza comunei și speră să ajungă la o soluție.

“I-am invitat la discuții pe operatorii de cablu ca să stabilim o strategie de introducere a rețelelor in subteran. Consider că acum este momentul potrivit pentru că vom începe lucrările de canalizare și infrastructura rutieră și dacă tot se sparge, normal și spre binele tuturor, ar fi sa facem totul odată“, ne-a declarat primarul de Șag, Flavius Roșu.

Întâlnirea cu operatorii de cablu va avea loc la Primaria Șag pe 5 februarie, de la ora 11. Au confirmat că vor participa operatorii: Enel, Telekom, Orange, Rds-Rcs.

Cheltuielile ar urma să fie împărțite între primărie și operatorii de cabluri.

Proiectele de canalizare și extindere rețea de apă și asfaltări în comuna Șag, cele ce necesită lucrari de spargere, sunt în licitație si urmează a fi demarate în perioada următoare.

Aflat la primul mandat, primarul Flavius Roșu a rezolvat mare parte a problemelor din Șag. De la drumuri și spatii de învățământ la parcuri și iluminat public. Este drept, mandatul său, vine după o perioadă lungă de timp în care la Șag nu s-a mișcat mai nimic.

În trei ani de mandat Roșu a semnat contracte de finanțare în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, adică bugetul comunei pe 15 ani. Banii vin de la guvern si din fonduri europene.

Cel mai important proiect, așteptat de 30 de ani la Șag, este rețeaua de canalizare care este în licitație și urmează să demareze în vară.