Premieră în Piaţa Victoriei din Timişoara. Pălăriile au fost prezentate într-o paradă inedită

Premieră în Piaţa Victoriei din Timişoara. Pălăriile au fost prezentate într-o paradă inedită

- in Locale, Social, Stiri
0

Sute de timişoreni au asistat la un eveniment inedit şi în premieră chiar în Piaţa Victoriei, vineri 14 octombrie, seara, intitulat Parada pălăriilor, organizată de Asociaţia Femeilor Antreprenor din România Timişoara.

Maria Grapini, preşedintele fondator al AFAR, europarlamentar, a explicat că acţiunea face parte dintr-o serie de activităţi organizate de Coaliţia Asociaţiilor Femeilor de Afaceri din România, iar sâmbătă 15 octombrie, va avea loc şi conferinţa Femeia şi problemele ei. „Din 2004 există coaliţia, iar prin rotaţie o asociaţie deţine preşedinţia. Sâmbătă, într-un cadru festiv, Timişoara va prelua şefia coaliţiei. Ne-am gândit în preambul, vineri, să facem Parada Pălăriilor, în Piaţa Victoriei, după o idee a artistei de renume mondial, Lia Lungu, membră de onoare a AFAR. Deşi a trăit foarte mult în SUA, ea s-a întors şi s-a gândit să vină alături de noi şi să iniţieze această paradă foarte frumoasă. Este prima ediţie şi vrem să o continuăm în fiecare an să devină tradiţie”, a spus Grapini.

“Sunt fericită că am reuşit să facem acest minunat eveniment aici în Piaţa Victoriei, unde eu am am fost şi în balconul operei la Revoluţie în 1989. La anul vrem să o transformăm într-o activitate mult mai de impact care să cuprindă nu numai o paradă a pălăriilor, ci şi un carnaval al pălăriilor”, a spus Lia Lungu.

Rodica Șuba, președintele Asociației Femeilor Antreprenor din România cu sediul în Timișoara, a venit cu o pălărie confecţionată la fosta fabrică Paltim. “Am achiziţionat-o în urmă cu mai mulţi ani din magazinul fabricii care se afla în lichidare. Acest eveniment este inaugural, dar vrem să facem din el o tradiţie a Timişoarei şi să ne bucurăm de Parada pălăriilor în fiecare an”, a spus Rodica Şuba. La final, au fost premiate cele mai frumoase pălării – cea purtată de doamna Nicola, cea purtată de domnul Bălescu.
Gh. M.