PREMIERĂ Expoziția Baroque Urban poate fi vizitată din orice colț al lumii

PREMIERĂ Expoziția Baroque Urban poate fi vizitată din orice colț al lumii

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Ieri, 8 decembrie, Fundația Herczeg a organizat un dublu eveniment care inchide seria manifestărilor culturale dedicate aniversării celor 300 de ani de la intrarea Prințului Eugen de Savoya în cetatea Timișoarei la 1716 și marchează, totodată, momentul eliberării Timișoarei de sub ocupație otomană.

Evenimentul de aseara, organizat la Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc a debutat cu lansarea aplicației digitale Baroque Urban, disponibilă atât pentru android cât și pentru iOS. Aplicația se poate descărca pe telefon din Google Play și din App Store și conține informații despre expoziția Baroque Urban organizată în vara acestui an la Muzeul de Artă din Timișaora. Aplicația va fi actalizată periodic cu materiale de ultimă oră referitoare la continuitatea proiectului Baroque urban. O premieră în Timișoara, un proiect cultural este astfel, transpus în mediul virtual astfel încât publicul să rămână permanent conectat la evenimentele interesante care vor avea loc în perioada următoare. Această acțiune este cofinanțată de Consiliul Județean Timiș.

A doua parte a evenimentului de aseara a fost dedicată cărții. Fundația Herczeg a lansat volumul Iconographia Timisvariensis 1716, semnată Jancso Arpad, o carte tipărită în ediție trilingvă – română, maghiară și germană – în condiții grafice speciale, o bijuterie atât prin conținut, cât și prin forma sa fizică.

Evenimentul s-a desfășurat sub forma unor discuții pe tema aplicației și a cărții, suținute de D-l Victor Neumann, Director al Muzeului de Artă, D-l Jancso Arpad, autorul cărții Iconographia Timisvariensis 1716, d-l Andrei Herczeg, Președinte al Fundației Herczeg și Mirela Stoeac-Vlăduți, coordonator comunicare al Fundației Herczeg.