Pregatiri pentru a doua editie a Maratonului Vaccinarii, la Timisoara. Care sunt noutatile

Pregatiri pentru a doua editie a Maratonului Vaccinarii, la Timisoara. Care sunt noutatile

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Se dă startul celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării, organizat la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. În total, peste 6.700 de persoane sunt așteptate pentru a le fi administrat rapelul cu Pfizer, în cadrul evenimentului desfășurat în perioada 14 – 17 mai.

De asemenea, noua ediție a Maratonului Vaccinării vine și cu două elemente inedite, a anunțat medicul Dorel Săndesc, inițiatorul evenimentului.

A doua ediție a Maratonului Vaccinării de la Timișoara, proiect care a “dat tonul” unor acțiuni similare la nivel național, vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinați cu prima doză de Pfizer, cu două noutăți: vaccinare cu Johnson&Johnson pentru cei nevaccinați încă, vaccin ce necesită o singură doză (fiind singurul vaccin care asigură sinteza optimă de vaccin după o doză); un screening al stării de sănătate a populației – în premieră națională în cadrul unui maraton al vaccinării – prin efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc“, a declarat medicul Dorel Săndesc.

La fel ca în cazul primei ediții, la Maratonul Vaccinării desfășurat în următorul weekend la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara vor fi implicați sute de voluntari, medici, asistente și studenți. Pe toată perioada organizării evenimentului, vaccinările împotriva noului coronavirus vor fi desfășurate non-stop.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *