Prefectul de Timis vede benefica masura de carantinare a Timisoarei, desi rata de infectare nu a scazut, ci a crescut

Prefectul de Timis vede benefica masura de carantinare a Timisoarei, desi rata de infectare nu a scazut, ci a crescut

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Zoltan Nemeth, noul prefect de Timiș, a găsit o explicație pentru faptul că rata de infectare cu noul coronavirus nu a scăzut la Timișoara, după două săptămâni de carantină. Și anume, Zoltan Nemeth susține că rezultatele măsurilor nu se pot vedea așa devreme, ci după două săptămâni de la adoptarea lor.

Ca regulă generală, rezultatele măsurilor suplimentare restrictive încep să fie vizibile în pandemia de COVID-19 după 2 săptămâni de la adoptarea lor și au efecte reale în condițiile respectării lor și totodată ajută să nu existe un trend crescător în regiunile apropiate. În ceea ce privește respectarea măsurilor impuse de autorități, majoritatea cetățenilor din municipiul Timișoara și cele 4 comune periurbane le respectă“, a scris prefectul de Timiș, astăzi, pe Facebook.

În mesajul postat pe rețeaua de socializare, Zoltan Nemeth vorbește despre sutele de persoane care sunt amendate zilnic de polițiștii din Timiș pentru că nu poartă mască, dar și despre societățile care nu limitează accesul persoanelor la maximul permis de lege.

În ceea ce privește trendul din regiune, este foarte important de menționat că dacă în municipiul Timișoara s-a înregistrat o ușoară creștere a incidenței de la data instituirii carantinei zonale, în țară numărul cazurilor depistate zilnic a crescut cu 50%. (…) Dacă în urmă cu 3–4 săptămâni județul Timiș era singurul județ în scenariul roșu, în prezent 8 județe din România se află în scenariul roșu, la care se adaugă și municipiul București. În Timișoara în 08.03.2021, la data instituirii carantinei, existau 2370 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile. Ieri, 19.03.2021, aveam 2669 cazuri confirmate în ultimele 14 zile, ceea ce atestă o creștere de doar 12% comparativ cu media națională unde creșterea a fost de 50%“, a detaliat Zoltan Nemeth.

Astfel, prefectul de Timiș consideră că prin măsurile adoptate odată cu carantinarea zonală, “am reușit să încetinim trendul crescător. Probabil, fără măsurile suplimentare adoptate, Timișoara și Timișul ar fi avut o creștere peste media națională. (…) Analiza pe ultimele 7 zile comparativ cu numărul cumulat de cazuri pe precedentele 7 zile, arată în Timiș un trend ascendent sub 10%, în condițiile în care în majoritatea județelor din restul țării trendul ascendent este mult mai ridicat“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *