Prăpăd în vestul țării din cauza ploilor torențiale. Case inundate și localități fără curent

Prăpăd în vestul țării din cauza ploilor torențiale. Case inundate și localități fără curent

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

A fost prăpăd sâmbătă, 9 iunie, în județele din vestul țării, din cauza ploilor torențiale. De altfe, toată ziua, județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara au fost sub avertizări meteo de ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În județul Arad, culturi din satele Ghioroc și Păuliș au fost inundate, astfel că s-a intervenit pentru decolmatarea de urgență a rigolelor acolo unde au fost înfundate de aluviuni.

Probleme sunt și în județul Timiș, cele mai grave fiind semnalate în satul Poieni, din comuna Pietroasa. O casă a fost inundată și este pericol ca și mai multe locuințe să fie afectate. Pentru a monitoriza situația, prefectul județului Timiș și șeful ISU Timiș s-a deplasat, în această seară, la fața locului. De asemena, în satul Poieni au fost trimise mai multe autospeciale, motopompe și câțiva pompieri.

Totodată, două case din județul Timiș au fost lovite de trăsnet, fiind nevoie de intervenția pompierilor, în urma izbucnirii unor incendii.

Cea mai gravă situație este, însă, în județul Caraș-Severin, unde zece case din sat Cornișonu, comuna Băuțar, au fost inundate din cauza scurgerilor de pe versanți care au colmatat rigolele la câteva podețe. De asemenea, trei case au fost înconjurate de ape și locatarii au rămas blocați. Persoanele au putut părăsi casele după decolmatarea rigolelor și retragerea apelor.

Totodată, mai multe localități din județul Caraș-Severin au rămas fără energie electrică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *