PPU-SL Timiș și-a lansat candidatul la Primăria Sacoșu Turcesc – cea mai tânără candidată din România pentru funcția de primar

PPU-SL Timiș și-a lansat candidatul la Primăria Sacoșu Turcesc – cea mai tânără candidată din România pentru funcția de primar

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Duminică, 16 august, a avut loc lansarea candidaturii Andrei Maftei, în vârstă de 25 de ani, la Primăria Sacoșu Turcesc, din partea Partidului Puterii Umaniste, Social-Liberal Timiș –  cea mai tânără candidată pentru funcția de primar din România.

Evenimentul a început de la ora 10:00, cu participarea la sfânta liturghie în biserica ortodoxă din Sacoșu Turcesc a candidatei împreună cu avocatul, Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU-SL, venit tocmai de la București, alături de europarlamentara umanistă, Maria Grapini, precum și a liderului județean PPU SL Timiș, Raoul Gordean, cadru didactic universitar.

După slujba religioasă, lansarea s-a desfășurat în apropierea bisericii, la care au participat mai mulți localnici, cu respectarea distanței sociale.

În cuvântul său, Maria Grapini, a spus: ”Această lansare este o premieră pentru umaniști și inclusiv pentru România. Suntem alături de Andra Maftei, la funcția de primar al comunei Sacoșu Turcesc – cel mai tânăr candidat femeie, din România. Demn de remarcat este faptul că ea a înțeles să se întoarcă în comuna natală, după ce educația și pregătirea profesională și-a făcut-o la oraș. Este o femeie și eu am spus întotdeauna că femeile trebuie să susțină femeile în administrație și în politică. Așa ne-a lăsat Dumnezeu – să existe bărbați și femei – și trebuie să fim echipe mixte oriunde activăm, pentru echilibru. Nu o să putem reuși dacă nu o să mărim numărul femeilor din administrație și din politică. După 31 de ani de la revoluție procentul prevăzut de UE nu este atins. Eu, ca europarlamentară umanistă, mă bucur că am reușit să ajung aici la această importantă lansare a candidatei Andra și este și mai bine că a venit de la București și președintele executiv al PPU-SL, avocatul Ionașcu. Nu trebuie să ajungem numai în orașele capitală de județ, ci și în localități mai mici, în comune și sate, să discutăm cu oamenii să ne întâlnim cu ei și să le ascultăm doleanțele și nemulțumirile cu care ei se confruntă. De ce este bine să aleagă un candidat de valoare, așa cum este și domnișoara Andra Maftei? De ce trebuie să aleagă în funcție de moralitatea înaltă și de profesionalismul ridicat al unui candidat, așa cum este și tânăra noastră Andra? Un primar trebuie să aibă disponibilitatea de a lucra în echipă cu oamenii, fiindcă el nu le știe pe toate. Eu îi doresc succes Andrei și îi voi fi, așa cum ea a afirmat, mentor și sprijin de nădejde. O schimbare are loc cu adevărat când reușești să faci lucrurile să meargă mai bine într-o localitate. Eu îi doresc succes Andrei și să respecte adevărul, să acționeze cu demnitate onoare și curaj și să nu greșească, așa cum prea mulți oameni politici au greșit. Andra e la început de drum și trebuie sprijinită, iar eu asta am făcut și voi face în continuare”.

Andra Maftei s-a născut în Sacoșu Turcesc în urmă cu 25 de ani și este absolventă a liceului Carmen Silva din Timișoara. Ea este licențiată în psihopedagogie specială, absolventă a Facultății de psihologie și pedagogie din cadru UVT. Este sportivă de performanță, vicecampioană mondială la karate.  A urmat stagii în Parlamentul European din Bruxelles.

Cu acest prilej, Andra Maftei a spus: ”Candidez la funcția de primar în Sacoșu Turcesc, în comuna natală, fiindcă vreau să coalizez tinerii din localitate, să depun proiecte importante cu finanțare de la UE. Doresc să câștig încrederea oamenilor care și-au pierdut-o în cei 31 de ani care s-au scurs de la revoluție. În comună se bate pasul pe loc și asta nu e bine. Prin tinerețea și energia mea vreau să aduc schimbarea în bine în localitatea mea natală – Sacoșu Turcesc. Am 25 de ani și îndrăznesc să vin în fața dumneavoastră să spun că prin mine fiecare dintre dumneavoastră, cetățean al comunei, va fi primar. Este o responsabilitate enormă, dar vin cu tinerețea cu ideile creative și îmi doresc să fiu primită cu brațele deschise de către cetățeni și, de fapt, am fost primită cu brațele deschise până acum prin tot ceea ce am făcut. Contractul electoral pentru Sacoșul Turcesc a fost creat din suflet pentru sufletele cetățenilor. Am fost chemată de multe partide să ader le doctrinele lor. Am decis totuși să candidez din parte PPUSL Timiș”.

Dintre obiectivele majore ale contractului electoral al Andrei amintim: demararea proiectelor de infrastructură: gaz, apă, canalizare, drumuri, înființarea programului prelungit la grădiniță și dotarea școlilor cu tablete, demararea programului de integrare socială a romilor, înființarea unei săli de sport, construirea unui mall în Sacoșul Turcesc și susținerea tinerilor fermieri pentru accesarea fondurilor europene.

În discursul său, avocatul Daniel Ionașcu, a spus: Duminică, am lansat la Sacoșu Turcesc în Timiș cea mai tânără candidată femeie pentru administrația publică locală din România. Felicit PPUSL Timiș pentru alegerea făcută, mai ales că este și vicecampioană mondială în domeniul sportului și a făcut să se ridice steagul României pe cel mai înalt catarg în lume. Am ascultat citit de Andra contractul electoral cu localitatea care pe mine m-a fascinat. Am constatat că sunt principii fundamentale pe care trebuie să le aibă orice om de bun simț. Iată vine o tânără vicecampioană mondială să facă un contract cu localitatea în care s-a născut prin care să spună iată eu pot să vă ajut să progresați, fiindcă sunt sinceră, eu pot, fiindcă eu cred, eu pot, fiindcă am avut înaintași de înaltă valoare, ca Maria Grapini, care m-au învățat ceea ce înseamnă binele și sacrificiul pentru semeni, eu pot, fiindcă îmi iubesc consătenii și locurile natale”.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *