Poziția Colterm, privind facturarea energiei termice

Poziția Colterm, privind facturarea energiei termice

- in Utile
0

Referitor la comunicatul de presă emis de către Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara (FALT), în care se precizează că data emiterii facturilor de către COLTERM S.A., către asociațiile de proprietari, vor fi emise si distribuite mai repede, începând cu luna februarie, se impune să facem următoarele precizări:

Într-adevăr, între conducerea FALT și ce a COLTERM S.A. au avut loc discuții pentru ajungerea la o stare de normalitate în ceea ce privește emiterea facturilor către asociațiile de proprietari, astfel încât să se evite acumularea de penalități la întârzierile de plată. Soluția găsită este cea prezentată de către Petru Olariu, reprezentantul FALT, în comunicatul de presă. Precizăm însă că, în luna februarie, când se vor emite facturile consumului lunii ianuarie, este posibil să existe unele decalaje în emiterea și distribuirea facturilor și să fie depășită data de 10 a lunii februarie. Motivul este că sistemul de facturare nu înseamnă doar întocmirea și distribuirea facturilor, ci și citirea contoarelor, operațiune care trebuie fie sincronizată în anumite intervale de timp pentru toate asociațiile. În felul acesta se evită situația ca  unele asociații să plătească consumuri facturate pentru intervale mai mari sau mai mici de 31 de zile, funcție de citirile anterioare. Începând din luna martie, când se vor emite facturile aferente lunii februarie, se va intra în normalitatea stabilită de către conducerile FALT și COLTERM S.A.

În ceea ce privește montarea de contoare cu citire de la distanță, sperăm ca acestea să fie achiziționate și montate până în sezonul de furnizare e energiei termice 2015-2016.  Este nevoie de acest interval de timp rezonabil, având în vedere că achiziția acestui tip de contoare se va realiza din alocații bugetare. De asemenea, trebuie identificați furnizorii care pot oferi compatibilitatea între sistemul de soft și contoarele propriu-zise, extrem de importantă pentru ca înregistrarea consumurilor să fie cât mai precise. Contoarele vor fi achiziționate prin procedura de licitație!