Povestea fabricilor din Timişoara – în cadrul unei expoziții

Povestea fabricilor din Timişoara – în cadrul unei expoziții

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Institutul Francez din Timişoara a invitat-o la Timişoara pe artista fotograf Floriane Spinetta în rezidenţă, în primăvara acestui an. Cu această ocazie a fost organizat un workshop în cadrul căruia artista a lucrat cu studenţi de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism şi Facultatea de Artă şi Design din Timişoara, vizitând şi fotografiind fabricile Pasmatex, Elba, Halele Timco şi Turnul de apă din Iosefin.

Rezultatul acestor reflectări de echipă va putea fi admirat în cadrul unei expoziţii de grup (fotografie şi instalaţie) în perioada 19 octombrie – 30 noiembrie la Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica din Timişoara (bd. Vasile Pârvan nr. 2), pe un fundal muzical realizat de Ovidiu Pleşa. Vernisajul expoziţiei este miercuri, 19 octombrie la ora 17. Accesul este gratuit.

“Expoziţia poate fi vizitată la Biblioteca Universităţii Politehnica graţie parteneriatului dintre Institutul Francez din Timişoara şi Universitatea Politehnica din Timişoara şi datorită implicării active a arhitectului Mihai Donici şi a studenţilor săi. Proiectul Poveştile fabricilor este propus de o echipă pluridisciplinară din Franţa: Floriane Spinetta – fotograf şi Aymeric Jeudy – istoric”, a informat Institutul Francez Timişoara.

Sursa foto: www. panoramio.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *