Porsche vine la Timișoara. În noul centru de cercetare vor lucra 200 de specialiști

Porsche vine la Timișoara. În noul centru de cercetare vor lucra 200 de specialiști

Tot mai multe companii mari sunt interesate să investească la Timișoara. Dominic Fritz a anunțat că în capitala Banatului va veni Porsche, care intenționează să deschidă un centru de cercetare și dezvoltare în care vor lucra 200 de specialiști.

Porsche vine la Timișoara! Orașul se reconectează la tradiția sa inovatoare și se poziționează pe harta tehnologiilor verzi. După ce ieri compania Dräxlmaier a anunțat că orașul nostru va fi primul din România unde se vor asambla baterii pentru mașini electrice, azi Porsche Engineering a transmis că a ales Timișoara pentru a deschide un centru de cercetare și dezvoltare. În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive. Cei de la Porsche Engineering intenționează să colaboreze cu Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest, așa cum au făcut-o și în alte orașe în care sunt prezenți, pentru a dezvolta cercetarea din Timișoara în domeniul e-mobilității”, a afirmat Dominic Fritz.
Potrivit primarului Timișoarei, în acest moment se poartă discuții și cu alți investitori care doresc să vină în capitala Banatului.
Vă reamintim că, ieri, și compania germană Draxlmaier a anunțat că va investi 200 de milioane de euro în modernizarea fabricii din Timișoara, urmând a fi realizate peste 1.000 de locuri de muncă. În orașul de pe Bega ar urma să fie asamblate baterii pentru mașini electrice din întreaga lume.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *