Porci folosiţi pentru a salva vieţi umane, la Timişoara, în preajma sărbătorilor de iarnă. Ce eveniment medical are loc

Porci folosiţi pentru a salva vieţi umane, la Timişoara, în preajma sărbătorilor de iarnă. Ce eveniment medical are loc

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

În loc de a ajunge pe tradiţionala masă de Crăciun, la Timişoara, porcii ajung pe masa de operaţie şi salvează vieţi omeneşti. Cum este posibil? Porcii vor fi folosiţi de chirurgi plasticieni din toate colţurile lumii pentru a învăţa mai bine cum să-i ajute pe pacienţii care au nevoie de reconstrucţii de ţesuturi.

Zece chirurgi din afara României au ajuns la Timişoara pentru a se instrui în cadrul celei de-a opta ediţii a Cursului Internaţional de Recoltare a Lambourilor pe Vase Perfroante de Ţesut Viu. Cursul are loc la Centrul de Chirurgie Laparoscopică şi Microchirurgie “Pius Brânzeu” din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, în perioada 16 – 18 decembrie.

Medicii chirurgi care au venit în capitala Banatului vor învăţa, în aceste zile, cum să realizeze operaţii complexe de recoltare a țesuturilor necesare reconstrucțiilor chirurgicale, folosind vase de sânge de 1 mm diametru ca sursă de nutriție pentru lambourile recoltate, tehnică ce reprezintă la ora actuală cea mai avansată metodă de reconstrucție a defectelor de ţesuturi moi de la întreg nivelul corpului.

În ceea ce priveşte porcii care vor fi folosiţi în cadrul cursului, aceştia vor fi atent anesteziaţi și feriţi de orice fel de durere, beneficiind de absolut toate condițiile în sala de operație ca și un pacient uman.