Pompierii timișeni pot intervenii la înălțime Foto

Pompierii timișeni pot intervenii la înălțime Foto

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

ISU banat are în dotare de acum o autospecială cu macara ce se ridică la 72 de metri! Astfel interveniiţle pompierilor la înălţime vor fi făcute mai uşor. Mașina de intervenție a costat 6,5 milioane de lei şi a fost de Consiliul Județean Timiș. Autospeciala a fost predată vineri, 24 noiembrie, pompierilor timișeni.

Evenimentul de astăzi îl consider un eveniment de normalitate. Colegii mei din cadrul Consiliului Județean au înțeles rolul care îl are Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență. Asigurăm un climat de siguranță și un regim de intervenție cât mai rapid în situații deosebite”, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

Pompierii au făcut şi o demonstrație în faţa celor prezenţi la recepţie. ,,Practic vorbim de auto-platformă de intervenție. Diferența față de celelalte platforme este faptul că are și o pompă de refulare a apei, care se poate alimenta de la orice hidrant stradal. Scopul principal este salvarea persoanelor și a acționa din exteriorul clădirilor. La nivelul Municipiului Timișoara se vor construi în viitor clădiri de peste 100 de metri, această autospecială este o necesitate”, a spus şeful ISU Banat, Lucian Mihoc.

În România mai există doar o autospecială asemănătoare şi este în dotarea Inspectoratului General al Capitalei.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *