Pompier din Lugoj depistat cu coronavirus după un control

Pompier din Lugoj depistat cu coronavirus după un control

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Un cadru militar de la Detașamentul de Pompieri Lugoj a fost confirmat cu coronavirus. Conform ISU Timiș, pompierul s-a dus, joi, la spitalul din Lugoj cu anumite acuze medicale unde i s-a făcut testul pentru Covid – 19, iar rezultatul a fost pozitiv.

În acest sens, s-a dispus suspendarea activității Detașamentului de Pompieri Lugoj. S-au trimis de la Timișoara 2 autospeciale de lucru cu apă și spuma și a unei autosanitare SMURD, cu echipajele aferente, pentru gestionarea situațiilor de urgență din raionul de intervenție. De asemenea, s-a făcut dezinfecția tuturor spațiilor clădirii detașamentului și a tehnicii de intervenție se realizează cu echipajul specializat CBRN și toți angajații sunt izolați preventiv la domiciliu până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Ancheta epidemiologică este in curs de desfășurare, fiind prelevate probe pentru personalul turei de serviciu din data de 24.07.2020. Conform deciziei meficale, colegul nostru se află internat la un spital suport COVID din Timișoara. Starea lui de sănătate este bună si in continuare îi acordam tot sprijinul de care are nevoie și ne preocupăm pentru sănătate lui. De asemenea, asigurăm cetățenii Municipiului Lugoj și localităților limitrofe că suntem în măsură să intervenim operativ la toate situatiile de urgență care pot apărea. Menționăm că de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecția personalului, la nivelul tuturor structurilor din cadrul ISU Timiș au fost luate măsuri pentru dezinfecția si igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent“, transmit reprezentanții ISU Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *