Poluare accidentală la Şag. Cum a intervenit ISU Timiş?

Poluare accidentală la Şag. Cum a intervenit ISU Timiş?

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

ISU Timiş a organzat un exercițiu privind managementul unei situaţii de urgenţă generată de poluarea accidentală a râului Timiș, în zona localității Șag, județul Timiș.

Scenariul exercițiului: În urma unui accident rutier în zona podului din apropierea localității Șag, o autocisternă a căzut în râul Timiș, iar șoferul și pasagerul din acesta și-au pierdut cunoștința și nu au mai putut ieși. În urma recunoașterii executate la locul accidentului și manevrelor executate pentru descarcerarea victimelor, a fost observat faptul că autoutilitara de transport prezenta indicatoare de avertizare transport substanțe periculoase, existând riscul poluării râului Timiș cu lichide petroliere. În urma prelevării probelor din zona accidentului de către echipajul CBRN din cadru I.S.U. “Banat” și specialiștilor din cadrul A.B.A. Banat , se confirmă existența scurgerii de lichide petroliere în râu.

La locul intervenției s-au deplasat echipaje din cadrul ISU Timiș: Grupa Operativă a unităţii, Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara cu un punct de comandă mobil, o autospecială scafandri (2 subofițeri), o barcă RIB (2 subofițeri), o autospecială CBRN (1 ofițer și 4 subofițeri); Detașamentul 2 de Pompieri Timișoara cu o autospecială cu modul de descarcerare (5 subofițeri), o autospecilaă de Transport Personal și Victime Multiple (3 subofițeri), o autospecială de descarcerare grea (3 subofițeri), și o Barcă aluminiu (2 subofițeri), Stația de Pompieri Deta cu o autospecială cu modul de descarcerare (5 subofițeri) și o barcă BP 4 (2 subofițeri), SALVO Timișoara (cu o echipă de cercetare–salvare AQUA, formată din 10 persoane: scafandri, conducători ambarcațiuni, tehnicieni), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiș cu două echipaje, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș cu un echipaj, Administrația Bazinală a Apelor Banat, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș și Serviciul de Ambulanță Timiș cu un echipaj.