Polițistul din Giroc care se lăuda că rezolvă o sentință cu sprijinul a doi parlamentari, trimis în judecată

Polițistul din Giroc care se lăuda că rezolvă o sentință cu sprijinul a doi parlamentari, trimis în judecată

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițistul din Giroc care se lăuda că poate rezolva o sentință cu sprijinul a doi parlamentari a fost trimis în judecată, miercuri, de DNA Timișoara. Omul legii a fost ridicat în urmă cu două săptămâni de către procurorii DNA, fiind cercetat, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influență în formă continuată.

Polițistul se numește Aurelian Gîrd și este agent în cadrul postului din Giroc. Acesta a primit șpagă 13.000 de euro de la un bărbat căruia i-a promis că îl va ajuta să intre în posesia unor terenuri cu o valoare de peste 2,4 milioane de euro.

În perioada anterioară datei de 09 august 2021, inculpatul Gîrd Aurelian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să fie remiși ulterior unui judecător din București. Inculpatul susținea că, în schimbul acestei sume de bani, magistratul ar fi urmat să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, inculpatul ar fi primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, inculpatul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru “colaboratorii” polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv. Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie”, se arată într-un comunicat al DNA Timișoara.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *