Polițiștii timișeni la datorie de sărbători. Care sunt recomandările

Polițiștii timișeni la datorie de sărbători. Care sunt recomandările

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţişti timişeni vor acţiona în această perioadă pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în linişte. I.P.J Timiș recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece sărbătorile de iarnă în siguranţă.

Astfel, în această perioadă, peste 200 de poliţişti de ordine publică, rutieră și alte structuri vor acţiona zilnic în Timiş, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Totodată, pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, în cele 3 zile, polițiștii vor folosi 307 autospeciale.

“Trebuie sa conștientizăm că înainte de toate,sănătatea este cea mai importanta și numai cu credință și încredere putem trece peste aceste momente, fapt pentru care I.P.J Timiș recomanda tuturor cetățenilor să respecte și în această perioadă măsurile de protecție sanitară instituite pe perioada pandemiei. Distanțarea socială, de asemenea trebuie respectata, iar ora 23:00 sa va găsească acasă, alaturi de cei dragi,numai pentru motive întemeiate fiind admisa circulația pe străzile din județ. I.P.J. Timiș va ureaza sa aveți parte de multa sanatate, fericire și mereu să fiți aproape de semenii voștri. Crăciun fericit și binecuvântat să aveți!”, transmite IPJ Timiș.

Pentru ca Sărbătorile de iarnă să nu fie umbrite de evenimente neplăcute, poliţiştii recomandă:

Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar şi nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături! Fiţi atenţi la portofel şi poşetă!

Purtaţi-vă poşeta cât mai aproape de corp, iar portofelul păstraţi-l într-un buzunar interior al hainei sau în buzunarele din faţă ale pantalonilor!

La întoarcerea spre casă, evitaţi să vă supraîncărcaţi de cumpărături şi deplasaţi-vă pe străzi şi alei iluminate! Nu alegeţi scurtături prin parcuri sau zone întunecate!

Poliţiştii vă recomandă să evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate şi să nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală!

De asemenea, ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv!

Nu consumaţi băuturi alcoolice pe stradă! Fapta constituie contravenţie şi, totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de regulă, de la o banală ceartă se ajunge la loviri sau vătămări. Consumând alcool în exces veţi avea şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unei infracţiuni sau a unui accident rutier.

Dacă sunteţi acostaţi pe stradă, nu ezitaţi să cereţi sprijinul celorlalţi trecători sau să intraţi într-un magazin!

Atunci când aţi fost martorii unor manifestări violente, anunţaţi imediat Poliţia!

Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete!

Dacă aveţi de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Poliţiştii atrag atenţia să nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi să folosiţi centura de siguranţă!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *