Polițiștii rutieriști la vânătoare de bicicliști în Timișoara. 119 arși la buzunare, în câteva ore

Polițiștii rutieriști la vânătoare de bicicliști în Timișoara. 119 arși la buzunare, în câteva ore

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii rutieriști din Timișoara au organizat miercuri, în intervalele orare 09:00-12:00 și 15:00-18:00, o acțiune tip “BLITZ”, în sistem integrat, împreună cu polițiștii celor 5 secții urbane Timișoara, ai Serviciului Rutier Timiș și reprezentanți ai Direcției Poliției Locale Timișoara, pentru reducerea victimizării participanților la trafic și prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei conducătorilor de biciclete.

Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere din Timișoara. Au fost controlate 84 de autovehicule și legitimate 220 persoane.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 175 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 24.650 de lei. Dintre acestea, 169 de sancțiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind sancționați 119 bicicliști. De asemenea, au fost aplicate 6 sancțiuni conform Legii 61/1991, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice“, spun reprezentanții IPJ Timiș.

De asemenea, au fost reținute zece permise de conducere: 1 pentru neacordare prioritate pietoni; 2 pentru neacordare prioritate vehicule; 2 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric și 5 pentru alte abateri.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *