Poliţiştii locali, la vânătoare de cerşetori şi persoane fără adăpost pe străzile Timişoarei

Poliţiştii locali, la vânătoare de cerşetori şi persoane fără adăpost pe străzile Timişoarei

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea în stradă a persoanelor care apelează la mila publicului și a celor fără adăpost, pe lângă patrulările zilnice de preluarea din stradă a acestor persoane, un sprijin important venind și din partea cetățenilor care au semnalat frecvent locații în care aceste persoane și-au amenajat locuințe improvizate sau în care și-au făcut culcușuri pentru a se adăposti peste noapte.

Spre exemplu, cetățenii au semnalat prezența unei persoane care obișnuiește să doarmă în stația RATT Dâmbovița, aceasta fiind preluată și predată la Centrul social de pe str. Telegrafului. Prezența altor două persoane a fost semnalată pe Calea Torontalului colț cu str. Bucovina, și în acest caz luându-se măsurile de predare a lor. O altă sesizare la care polițiștii locali au acordat sprijin se referă la o femeie care obișnuia să doarmă în Parcul Carmen Sylva despre care se cunoștea faptul că ar suferi de TBC, motiv pentru care s-a luat legătura cu prezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase V. Babeș unde a fost transportată pentru internare pentru a nu răspândi boala. Pe str. Rusu Șirianu, un cetățean a semnalat faptul că o persoană fără adăpost s-a aciuit într-un autoturism abandonat, iar în parcul de pe str. Lorena, cetățenii au semnalat că o persoană și-a amenajat adăpost în foișorul din incinta parcului. Alte patru persoane s-au aciuit în parcul din spatele imobilului cu nr. 40 de pe Bdul General Dragalina, iar 12 persoane și-au improvizat adăposturi în spatele pieței din zona Mehala de pe str. Grigore Alexandrescu. Cetățenii au mai semnalat prezența a 8 căruțe cu nomazi pe str. Moise Doboșanu și alte trei persoane care dormeau peste noapte în Piața Dacia.

De asemenea, alte sesizări referitoare la prezența persoanelor fără adăpost pe un teren de pe Bdul L. Rebreanu, str. H. Heine, Intrarea Doinei, str. Zenit etc sunt în lucru. În cadrul verificărilor efectuate ca urmare a sesizărilor de la cetățeni au fost identificate 10 adăposturi și 38 de persoane. Poliția Locală Timișoara apreciază sprijinul cetățenilor în acțiunile întreprinse pentru luarea măsurilor legale în cazul acestor persoane, timișorenii având posibilitatea în continuare să facă sesizări la numerele de telefon 0256.246.112, sau 0256.968“, spune reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *