Polițiștii locali din Timișoara împart măști de protecție în mijloacele de transport în comun

Polițiștii locali din Timișoara împart măști de protecție în mijloacele de transport în comun

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali și reprezentanții STPT au început verificările pe mijloacele de transport în comun și în stații, pentru a vedea dacă oamenii portă masca de protecție. Nu au dat încă amenzi, ci au împărțit măști, în special persoanelor vârstnice.

Polițiștii locali au împărțit inclusiv măști de protecție în special persoanelor vârstnice care se deplasau cu mijloacele de transport și care nu întotdeauna dispun de fondurile necesare pentru achiziționarea de măști care să fie schimbate la fiecare 4 ore așa cum ar trebui”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Poliția Locală Timișoara reamintește că, potrivit Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș nr. 71/08.11.2020, pe întreg teritoriul județului Timiș este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise. Este permisă înlăturarea măștii, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumul de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane. Nerespectarea acestor măsuri se sancționează conform Legii nr. 55/2020 cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei. Acțiunile de acest gen continuă și în perioadă următoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *