Polițiștii locali au închis 11 societăți comerciale din Timișoara

Polițiștii locali au închis 11 societăți comerciale din Timișoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali acționează permanent pentru verificarea modului în care societățile comerciale din Timișoara își desfășoară activitatea, respectând prevederile legale din domeniu.

Astfel, în ultima lună, oamenii legii au verificat 162 societăți care desfășoară activități pe diferite linii, fiind constatate 80 de încălcări ale prevederilor legale și au dat amenzi în valoare de 46.000 lei, pentru fapte precum lipsa acordului de funcționare, neavizarea acordului de funcționare la zi, comercializarea de produse și servicii de piață altele decât cele înscrise în autorizația de funcționare, neafișarea la loc vizibil a acordului, neafișarea sau nerespectarea orarului de funcționare aprobat.

Au fost întocmite și 11 propuneri de suspendare a activității comerciale pe o perioadă de 30 de zile, în special în cazul societăților care au fost identificate fără acord. “Societățile care au fost depistate în această situație sunt din domenii de activitate precum alimentație publică – baruri, restaurante, fast-food-uri, comerț cu amănuntul, întreținere și reparații auto și saloane de înfrumusețare. Astfel de acțiuni de verificare sunt organizate permanent de polițiștii locali pentru a determina reprezentanții firmelor să intre în legalitate și să desfășoare activități civilizate”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Gh. M.