Poliţiştii locali au dat peste 270 de amenzi celor care au abandonat deșeuri pe stradă

Poliţiştii locali au dat peste 270 de amenzi celor care au abandonat deșeuri pe stradă

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Problema abandonării de deșeuri pe domeniul public și formarea de rampe clandestine din Timișoara se află permanent în atenția polițiștilor locali care patrulează în teren, pe lângă acțiunile organizate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, întregul efectiv fiind implicat în luarea măsurilor legale în cazul celor care aruncă gunoaie pe străzi.

Un aspect demn de menționat este și implicarea cetățenilor care semnalează de fiecare dată fie persoane pe care le observă abandonând deșeuri, fie existența rampelor clandestine pe diverse străzi. În decursul lunilor noiembrie și jumătate din luna decembrie au fost aplicate un număr de 272 amenzi persoanelor care au abandonat deșeuri, au aruncat resturi alimentare și nealimentare pe jos, valoarea sancțiunilor ridicându-se la 136.000 lei.

Poliția Locală face toate demersurile pentru a-i surprinde în special pe cei care contribuie la formarea de rampe cladestine de deșeuri care conferă un aspect inestetic orașului, pe lângă constatările directe în teren fiind depistate și persoane cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate în acest sens.

Spre exemplu, în ultima perioadă au fost surprinse de camerele video și sancționate persoane care abandonau resturi la intersecția străzilor Moților cu Treboniu Laurian, precum și la intersecția străzilor C. Porumbescu cu Odobescu. Alte locații în care s-au mai mult măsuri în ultima perioadă sunt străzile Zlatna, Burebista colț cu Stelelor, Rusu Șirianu, Surorile Martir Caceu, Dacilor, Sofocle, Intrarea Zenit, Șagului, Ardealul, Gh. Doja, Piața Flavia, Miorița, General Dragalina, Grigore Ureche, Musicescu, Mătăsarilor, Platanilor, Independenței, I. Maniu. Atragem din nou atenția că potrivit HCL 371/2007 modificată, sancțiunile prevăzute pentru abandonarea de deșeuri sunt cuprinse între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice, ajungând și până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Acțiunile pe această linie vor continua și în perioada următoare”, atenţionează Poliţia Locală Timişoara

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *