Polițiștii locali au amendat proprietarii de câini

Polițiștii locali au amendat proprietarii de câini

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Direcţia Poliţiei Locale Reşiţa a întreprins acţiuni de prevenire şi combatere a încălcărilor de lege ce privesc deţinerea animalelor de companie.

Poliţiştii locali au făcut controale privind modul în care sunt respectate aceste prevederi cu privire la însoţitorii care plimbă câinii pe domeniul public fără lesă și a câinilor care fac parte din categoria periculoşi sau agresivi, fără lesă sau botniță, dar și referitoare la plimbarea câinilor, fără a curăța dejecțiile fiziologice ale acestora.

Agenţii de poliţie locală au verificat 136 de persoane, posesori de câini de companie, şi au întocmit 55 de procese-verbale de constatare a contravenţiei.

“Pentru deţinătorii de patrupede identificaţi, care au încălcat prevederile H.C.L. nr. 158/2012, modificată, pentru aprobarea Regulamentului privind creşterea şi deţinerea animalelor domestice şi a păsărilor de curte în municipiul Reşiţa; O.U.G. nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân; O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, republicată, precum şi ale Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice au fost aplicate amenzi contravenţionale cu valoarea totală de 20.000 de lei”, transmit reprezentanții Poliției  Locale Reșița.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *