Polițiștii din Caraș-Severin au fost alarmați de 84 prin 112, de Anul Nou

Polițiștii din Caraș-Severin au fost alarmați de 84 prin 112, de Anul Nou

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, poliţiştii au acţionat în Caraș-Severin, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi județene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Polițiștii au fost zilnic în teren pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, iar poliţiştii rutieri au acţionat pe întreaga reţea de drumuri în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere și pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. În vederea prevenirii excesului de viteză au fost folosite toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier Caraș-Severin.

Au fost asigurate măsuri de ordine şi linişte publică, fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiști, au fost constatate 19 infracțiuni și aplicate 123 de sancțiuni pentru abaterile de la normele contravenționale, în valoare de 29.190 de lei. Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 96 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate în trafic, dintre care 39 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Polițiștii au intervenit la 95 de evenimente, dintre care 84 au fost semnalate prin SNUAU 112. Acțiunile polițiștilor vor continua și în această săptămână.

La data de 31 decembrie, polițiștii din Caransebeș au fost sesizați despre faptul că o femeie în vârstă de 74 de ani a fost acroșată de un autoturism pe strada Ardealului din localitate iar conducătorul auto a părăsit locul faptei. În urma investigațiilor efectuate, la data de 2 ianuarie, polițiștii au identificat conducătorul autoturismului implicat în accidentul rutier, fiind vorba despre un bărbat de 37 de ani, din Obreja. “Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, a informat agent șef adjunct Cecilia Dăneț, purtător de cuvânt IPJ Caraș-Severin.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *