Poliţiştii din Caraș-Severin au aplicat aproape 900 de amezi în patru zile

Poliţiştii din Caraș-Severin au aplicat aproape 900 de amezi în patru zile

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Timp de patru zile, poliţiştii din Caraș-Severin au aplicat 857 de sancțiuni contravenționale în valoare de 136.575 de lei, în urma acțiunilor întreprinse pentru prevenirea și combaterea fenomenului criminogen în perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În perioada 12 – 15 august, Poliţia Română a desfăşurat acţiuni în vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranţă civică, prevenirii şi combaterii eficiente a fenomenului criminogen, pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Astfel, pe raza județului Caraș-Severin au acționat 289 de poliţişti de la ordine publică, de la rutieră, precum și de la structurile de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de la combaterea criminalităţii organizate.

În urma acţiunilor întreprinse, poliţiştii au constatat infracţiuni și au aplicat 857 de sancțiuni contravenționale, 46 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Efectivele de ordine publică au desfășurat 50 de acțiuni, efectuând  8 controale pe linia asigurării pazei obiectivelor și au intervenit la 132 de evenimente, 107 dintre acestea fiind semnalate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri Urgență 112.

“Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au constatat 10 fapte de natură penală.Totodată au aplicat 796 de  sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 436 dintre acestea fiind pentru depășirea limitelor de viteză. Ca măsură tehnico-administrativă au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare”, a explicat agent şef adjunct Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt IPJ Caraş-Severin.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *