Polițiștii de frontieră șpăgari din vestul țării, ridicați recent de mascați, au fost arestați

Polițiștii de frontieră șpăgari din vestul țării, ridicați recent de mascați, au fost arestați

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Cei 17 polițiști de frontieră șpăgari din județul Arad, precum și un inspector antifraudă, care au fost săltați de mascați în urmă cu două zile, au fost arestați, ieri, au decis judecătorii Tribunalului Timiș. Astfel, șeful de tură de la Vama Vărșand, acuzat de luare de mită și trafic de influență, a fost arestat preventiv, iar în cazul celor 16 polițiști de frontieră și a inspectorului antifraudă, acuzați de luare de mită, s-a dispus arestul la domiciliu.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Polițiștii de frontieră au primit șpăgi cuprinse între 10 și 41.000 de euro pentru a permite introducerea în România a diferite produse în mod ilegal.

DNA anunță că “în perioada 27 august – 24 noiembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, a pretins și primit de la două persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse între 150 euro și 41.000 euro și alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative și, în alte situații, pentru influențarea polițiștilor de frontieră și a vameșilor de la granița cu Serbia și Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor T.I.R. – uri cu țigări de contrabandă și cu anvelope uzate. În același context și în același scop, în perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalți 17 inculpați au pretins și primit de la aceleași persoane, în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, sume de bani cuprinse între 10 și 50 euro”.

Cei 18 incupați au fost prezentați, joi, Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *