Poliţia Timiş trage un semnal de alarmă: Atenţiune – viteza excesivă principala cauză a accidentelor!

Poliţia Timiş trage un semnal de alarmă: Atenţiune – viteza excesivă principala cauză a accidentelor!

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

În primele patru zile ale anului, polițiștii rutieri au acționat pe raza județului Timiș aplicând 342 de sancțiuni contravenționale, 189 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Din analiza accidentelor grave de circulaţie produse pe raza judeţului Timiş, în cursul anului 2015, 43 de accidente soldate cu decesul a 14 persoane şi rănirea gravă a altor 45 au avut drept principală cauză generatoare viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum iar 8 accidente soldate cu decesul a 4persoane și rănirea gravă a altor 7 au avut drept cauză generatoare nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire. În primele patru zile ale anului 2016, polițiștii rutieri au acționat pe raza județului Timiș aplicând 342 de sancțiuni contravenționale, 189 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., au acţionat pe raza județului pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamentare.

Au fost  folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

Poliţiştii au constatat 8 infracţiuni şi au aplicat 342 de sancţiuni contravenționale, 189 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 53 pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Totodată, au fost reţinute 22 de permise de conducere, 5 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză cu peste 50 km/h  și alte 5 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă un factor principal generator de accidente rutiere în România.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave,conducătorii auto sunt sfătuiţi să evite să se angajeze în depăşiri.

Reamintim prevederea legală conform căreia, atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separă sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire