Dosare penale pentru postările de pe Facebook din timpul protestelor față de legile justiției, la Timișoara

Dosare penale pentru postările de pe Facebook din timpul protestelor față de legile justiției, la Timișoara

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Timișoreni, mare grijă ce postați pe Facebook, pentru că polițiștii sunt cu ochii pe voi. Două persoane din Timișoara s-au ales cu dosare penale, întocmite de Inspectoratul de Județean de Poliție, pentru instigare publică, în urma postărilor făcute pe Facebook în timpul protestelor față de legile justiție din luna decembrie a anului trecut.

În luna decembrie a anului 2017, pe rețelele sociale, cetățenii au fost invitați să participe la o serie de manifestații publice. Sub protecția anonimatului, a existat tendința ca utilizatorii de bună-credință să fie manipulați, cu ajutorul unor tactici ascunse în interes propriu (prin comentarii, lansarea unor teme/știri false, partajarea unor articole, incitarea la acte de violență). În acest context, vă informăm că polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului Județean Timiș efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în două dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică“, transmite IPJ Timiș, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, polițiștii timișeni comunică faptul că cercetările se efectuează pentru “siguranța comunității și a persoanelor care participă la manifestații, ca urmare a postărilor pe rețelele de socializare a unor mesaje prin care cetățenii sunt îndemnați la săvârșirea de acte de violență“.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *