Poliția Locală Timișoara se apără, după ce l-a amendat pe Vaida: “Rețeaua de socializare Facebook a fost declarată spațiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancționată”

Poliția Locală Timișoara se apără, după ce l-a amendat pe Vaida: “Rețeaua de socializare Facebook a fost declarată spațiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancționată”

- in Locale, Slider, Stiri
0

Direcția Poliția Locală Timișoara se apără, prin intermediul unui comunicat de presă, după ce Corneliu N. Vaida a făcut public faptul că a fost amendat cu 900 lei pentru “folosirea de cuvinte jignitoare” la adresa oamenilor legii. Interesant este faptul că aceste expresii jignitoare la care fac referire polițiștii locali apar într-o postare privitoare la două mașini ale instituției fotografiate parcate pe trotuar, în mod ilegal.

“Direcția Poliția Locală Timișoara face cunoscut faptul că, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, rețeaua de socializare Facebook a fost declarată spațiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancționată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe rețeaua de socializare. În ceea ce îl privește pe dl Vaida Corneliu Nicolae, acesta a fost invitat la sediul Poliției Locale Timișoara pentru a i se aduce la cunoștință faptul că, în mod repetat, prin postările dumnealui pe rețeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administrează, a adus jigniri la adresa polițiștilor locali de natură să lezeze demnitatea acestora și a instituției din care fac parte, făcându-i ”adunătură de nesimțiți”, ”godaci inutili”, ”boacteri daltoniști, nu doar nesimțiți și incompetenți”, ”boacterii retardați de la Disciplina în construcții”. Cel în cauză a fost invitat pentru a i se aduce la cunoștință faptul că expresiile postate în datele de 13 și 14.04.2017 reprezintă jigniri și pot fi sancționate conform Legea 61/1991 republicată, cu amenzi între 200 și 1000 lei, în niciun caz pentru faptul că a sesizat o parcare neregulamentară în fața sediului Poliției Locale, așa cum s-a insinuat cu rea-credință”, transmite Poliția Locală Timișoara.

În același comunicat de presă se mai arată că mașinile poliției locale au fost mutate de pe trotuar, în urma semnalării situației, astfel încât pietonii să poată trece.

“Semnalarea unui fapt nu este necesar să fie însoțită de jigniri adresate unei întregi instituții, cu peste 300 de angajați, care muncesc permanent pentru asigurarea ordinii și liniștii pe raza municipiului, a unei instituții care și-a depășit an de an indicatorii de performanță și nu a făcut niciodată rabat de la a lua măsuri inclusiv împotriva polițiștilor locali care au avut abateri disciplinare. În urma prezentării la sediul Poliției Locale, astăzi dl Corneliu N. Vaida a fost sancționat pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare la datele de 13 și 14.04.2017 la adresa polițiștilor locali prin intermediul rețelei de socializare Facebook, sancțiunea fiind de 900 lei”, mai precizează Poliția Locală Timișoara.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *