Poliția Locală Timișoara desfășoară o nouă campanie de informare, privind pericolul hoților de buzunare

Poliția Locală Timișoara desfășoară o nouă campanie de informare, privind pericolul hoților de buzunare

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali continuă să acționeze pe mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora, principalul scop fiind în primul rând de a descuraja acțiunile hoților de buzunare și din poșete, dar și de a preveni comiterea altor fapte de natură contravențională sau penală.

Astfel de acțiuni au loc atât prin patrule proprii, cât și periodic în colaborare cu alte structuri de ordine publică și cu reprezentanți ai societății locale de transport. În această perioadă, polițiștii locali desfășoară din nou acțiuni de prevenire prin împărțirea de pliante prin care îi informează pe călători cum să se ferească de persoanele care pot atenta la bunurile lor, ce măsuri de precauție să își ia atunci când se deplasează cu tramvaie, troleibuze sau autobuze.

În ultima lună polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban au aplicat un număr de 192 sancțiuni contravenționale pe mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora în special pentru aruncarea de resturi, consum de alcool în mijloacele de transport și în stațiile acestora, provocarea de scandal ori adresarea de injurii. De asemenea, persoanele care apelau la mila publică și au fost depistate în stații sau în mijloacele de transport în comun au fost preluate și predate, după introducerea în baza de date, către serviciile sociale. Polițiștii locali vor continua aceste acțiuni, atât pentru informarea călătorilor cât și pentru luarea măsurilor legale care se impun în cazul încălcării actelor normative în vigoare”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.