Polițiștii locali au dat peste 700 de amenzi șoferilor care și-au parcat mașinile pe pistele pentru bicicliști

Polițiștii locali au dat peste 700 de amenzi șoferilor care și-au parcat mașinile pe pistele pentru bicicliști

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au efectuat, începând din luna mai, verificări permanente cu privire la respectarea de către șoferi a prevederilor legale referitoare la oprirea sau staționarea pe pistele de biciclete din municipiu, prin patrularea cu ajutorul segway-urilor din dotare, extrem de utile pe perioada de vară când sunt folosite pentru astfel de acțiuni.

Astfel, în ultimele două luni, polițiștii locali au dat 733 de amenzi în cazul șoferilor care și-au parcat mașinile pe pistele pentru bicicliști din zona centrală, dar și din alte zone din oraș, polițiștii locali deplasându-se cu segway-urile chiar pe piste, unde îi pot depista cel mai eficient pe cei care încalcă prevederile legii.

Poliția Locală Timișoara reamintește că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste. Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor. Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *